luni, 4 octombrie 2004

Proiectul ,,În brațele mamei”

     Perioada de desfășurare a proiectului:
     Octombrie 2004 - Septembrie 2006


     Proiectului "În braţele mamei", derulat de Asociaţia "Vasiliada", în cadrul Programului ChildNet,  s-a derulat pe toată regiunea Olteniei, în judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi, perioada 1 octombrie 2004 -1 aprilie 2006.
     Asociaţia "Vasiliada" filiala Tg-Jiu, a adoptat următoarea strategie regională: 
     - prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor, prin sprijinirea familiilor în vederea depăşirii situaţiilor de criză;
     - formarea, consolidarea şi sporirea numărului de comitete filantropice.Tg-Jiu

     Rezultate obţinute în cadrul proiectului perioada 1 octombrie 2005-martie 2006:
     - prevenirea abandonului şi instituţionalizării în cazul a 108 de copii;
     -  87 comitete filantropice activate, consolidate.
     Prevenirea abandonului copiilor are în vedere desfăşurarea mai multor activităţi în toate zonele cu risc,      accentul fiind pus pe consilierea familiilor aflate în situaţia de criză.
     În ceea ce priveşte înfiinţarea şi consolidarea comitetelor filantropice, asociaţia Vasiliada Tg-Jiu, a început acest demers din anul 2002. Pornind de la ideea că este o asociaţie ortodoxă şi pentru faptul că există 2 Protopopiate în zonă, Tg-Jiu şi Tg-Cărbuneşti, care au în componeneţa lor 184 de parohii, am pătruns în cadrul comunităţilor prin repreztanţii cei mai importanţi pentru noi-preoţii. S-a înfiinţat în anul 2003 un număr de 113 structuri comunitare-consultative, traduse în practică de reprezentanţii bisericii în comitete filantropice. 
     Înfiinţarea comitetelor filantropice a fost urmată de etapa activării şi consolidării, până în acest moment, reuşind să parcurgă această etapă un număr de 87 comitete filantropice. Comitetele au fost prinse într-un program de training, fiind ajutaţi în acest demers de către Arhiepiscopia Craiovei. Sunt comitete filantropice care au demarat proiecte la nivel de comunitate, dar şi care au fost implicate în campaniile de strângere de fonduri iniţiate de asociaţie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu